Spring naar hoofd-inhoud

Italiaanse wijnen

Wij serveren onder meer deze wijnsoorten

Chianti

Al sinds de 13e eeuw worden er wijnen gemaakt in Chianti, het gebied tussen Siena en Florence. Tot de jaren ‘70 waren veel Chianti’s simpele rode wijnen, die meer om de decoratieve mandflessen dan om de smaak bekend stonden

Sindsdien is de productie verlaagd en zijn veel wijngaarden gemoderniseerd. Tegenwoordig is de kwaliteit van de Chianti’s veel beter dan voorheen.

Lambrusco

Lambrusco is een Italiaanse wijn uit de districten Emilia-Romagna en Lombardije. De wijn is vernoemd naar de lambruscodruif.

De wijn kan zowel een rood-, wit- dan wel rosé zijn. Er zijn zoete en drogere varianten. Ze zijn ook licht mousserend. Dit komt doordat bij de vinificatie de tweede gisting in een gesloten tank heeft plaatsgevonden.

Merlot del Veneto

De kleur is donker dieprood met de geur van veel fruit, kersen en ook wat romig. De smaak is dik, sappige aanzet met veel fruit, prima concentratie en een goede lengte. Nu al , vanwege het vele fruit goed op dronk, maar kan nog 2 à 3 jaar opgelegd worden.

Lekker bij pasta's en pizza's met salami.

Cannonau

Veel Sardeense wijnen zijn erg krachtig met veel alcohol. Dat geldt ook voor de rode wijnen van de DOC Cannonau. Topproducenten als Argiolas maken bijzonder goede wijnen van de cannonau-druif.

Deze wijnen zijn intens robijnrood, met een volle stevige smaak en een hint van rijpe bosvruchten.

Fiori d'Inverno

De Fiori d’Inverno Novello is een makkelijke wijn om te drinken. Dit komt doordat de druiven op een zodanige wijze behandeld worden dat de wijn al een maand na het einde van de druivenoogst aan u aangeboden kan worden.

Lekker met Traditionele gerechten uit Trentino, vleeswaren en salamisoorten en zachte kazen met sterke smaken.